Rouw

 

 

Rouwfotograaf Ede

Het fotograferen van een uitvaart is en blijft een emotioneel proces. Dat geldt zowel voor mij als rouwfotograaf als voor de nabestaanden die aanwezig zijn bij de uitvaartceremonie.

 Niet iedereen kiest ervoor om een rouwfotograaf in te huren. Echter maak ik toch steeds vaker mee dat mensen mij bellen als rouwfotograaf in Ede. Rouwfotografie in en rondom Ede is er dan ook om ‘het laatste afscheid’ vast te leggen.

Nabestaanden die ervoor gekozen hebben om het afscheid vast te laten leggen door een rouwfotograaf zijn hier naderhand altijd heel blij mee. Vooral familieleden en partners van de overledenen beleven de dag van de uitvaart in een soort roes. Veel van wat er gebeurt gaat langs hen heen en krijgen ze in beperkte mate mee. Dan is het heel fijn om achteraf de dag nog eens rustig te kunnen beleven en troost te kunnen halen uit de vastgelegde beelden en meelevende emoties van nabestaanden en andere genodigden. Dit door middel van de gemaakte foto’s door mij, Casper Korver, als rouwfotograaf.

Ik let op deze moeilijke dag altijd extra op om de kleine momentjes vast te leggen die je anders helemaal niet had gezien zoals een hand op iemands schouder of een innige omhelzing. Ik als rouwfotograaf leg al deze mooie momenten vast zodat jij ze nog kunt blijven koesteren.

Als het gaat om rouw, kan ik spreken uit eigen ervaring. Als kleine jongen van 13 jaar verloor ik mijn vader die overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Van de dag van het afscheid kan ik alleen het verdriet herinneren dat ik had en heb ik totaal geen beeld meer van hoe de ceremonie verliep. Ik had de beelden achteraf graag nog terug willen zien maar helaas is hier geen beeldmateriaal van gemaakt door een rouwfotograaf, ik had graag een rouwfotograaf op die dag aanwezig willen hebben.

Ik ben me ervan bewust dat er niet dagelijks in het Rouwalbum en naar de rouwfotografie wordt gekeken. Echter heb ik om mij heen gemerkt dat het mensen enorm kan helpen in het verwerkingsproces, je kunt het album op elk gewenst moment weer pakken. Dit kan voor vele mensen troostend werken. In mijn beleving zou het goed vastleggen van een dag van afscheid door een professionele rouwfotograaf daarom de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Ben jij op zoek naar een rouwfotograaf in en rondom Ede die deze emotionele dag vastlegt? Neem dan contact met mij op, dan help ik  Casper Korver,  jou graag verder.