Huisstijl

 

 

Ontwerpen huisstijl

Een huisstijl zorgt ervoor dat alle merkuitingen van jouw bedrijf consistent zijn en een positieve associatie oproepen bij je doelgroep. Vele studies bewijzen dat een mooi ontworpen huisstijl je helpt bij het opbouwen van een positieve naamsbekendheid en succes van je bedrijf. Ik vind het ook hier weer leuk om creatief mee te denken met de klant en zo te bespreken wat zijn of haar wensen zijn. Tijdens het ontwerpen van de huisstijl kijk ik waar de huisstijl aan moet voldoen.

Zo kijken we samen naar de volgende punten voor het ontwerpen van een succesvolle huisstijl:

  • Imago: Een huisstijl zet de juiste toon en bepaalt voor een groot deel het imago van je bedrijf.
  • Consistentie: Een verzorgde huisstijl presenteert een eenduidig beeld van je bedrijf naar je klanten, maar ook medewerkers en externe samenwerkingspartners.
  • Aantrekkingskracht: Een mooie huisstijl spreekt vele doelgroepen aan en verhoogt je naamsbekendheid.
  • Onderscheidend vermogen: Een unieke huisstijl onderscheidt jou van je concurrenten en helpt je succesvoller te worden.

Het ontwerpen van de huisstijl gaan we door middel van het juiste kleurgebruik, de juiste typografie en stijlen met elkaar bepalen. De huisstijl kan op meerdere vlakken worden ingezet. Denk aan briefpapier, een logo, een banner voor op je website en de invoer bij je e-mail. Een huisstijl is tegenwoordig een must.

Verder komt er bij het ontwerpen van een huisstijl ook een technisch aspect kijken. Waar wordt de huisstijl voor gebruikt en aan welke voorwaarden moet het dan voldoen. Ik regel dit allemaal voor je en lever je het compleet ontworpen huisstijl pakket aan. Heb je behoefte aan een nieuwe huisstijl of heb je nog geen huisstijl en wil je die door mij laten ontwerpen? Neem dan contact met mij op, klik hier.