Beeldbewerking

 

 

Beeldbewerking

Beeldbewerking is tegenwoordig niet meer weg te denken. Met de juiste beeldbewerking kun je een foto of illustratie fraaier maken en geheel naar wens aanpassen.  

Beeldbewerking is echter heel breed en kan dan ook op vele manieren plaatsvinden.

Als het om beeldbewerking gaat werk ik zelf graag met Adobe Photoshop en Adobe Lightroom. Adobe is een waardevolle tool die zorgt voor verfraaiing van het beeld. Adobe Photoshop gebruik ik om de beelden te perfectioneren. Adobe Lightroom gebruik ik om het licht van de beelden optimaal aan te passen en ervoor te zorgen dat de foto eruit springt! De kunst van goede beeldbewerking is dat je niet kan zien dat een beeld is gemanipuleerd. Alleen als niemand kan zien dat het beeld bewerkt is ben ik tevreden. Beeldbewerking is dan ook een van mijn expertises!

Ik herinner me een klant die bij mij kwam met een foto van haar overleden moeder en mij vroeg of ik dit beeld wou bewerken. Ze stond heel klein op de foto zittend achter een tafel met een kaars voor haar gezicht en de reflectie van de flits van de camera in haar brillenglazen. De achtergrond was druk met andere mensen in beeld. Voor deze klant was dit de mooiste foto die ze van haar moeder had, dit vroeg dus om de juiste beeldbewerking.

Het was overduidelijk dat deze foto enorm waardevol was en dankzij mijn kennis van beeldbewerking heb ik er een fantastische foto van kunnen maken. De klant was dan ook erg tevreden met het uiteindelijke resultaat.

Bij mijn foto’s maak ik dan ook veel gebruik van het digitaal bewerken. Daardoor hoeft het geen probleem te zijn dat je net op de dag van de foto net je dag niet hebt en kampt met een vermoeide blik of koortsuitslag. Ook voor foto’s die je op locatie maakt kan beeldbewerking achteraf heel fijn zijn. Denk aan een paaltje wat hinderlijk in beeld staat of een colablikje dat in de natuur ligt naast een bruidspaar. Het bewerken van de foto’s biedt oneindig veel mogelijkheden om het plaatje perfect te maken. Het is oneindig wat je er allemaal mee kan doen en kom na al die jaren nog steeds verassende elementen tegen wat je ermee kan doen. Als je zelf een foto hebt en denkt dat die foto wel toe is aan wat extra beeldbewerking, stuur dan je foto naar mij toe! Vervolgens kan je er nog voor kiezen of je dit wil laten printen op een van de materialen die te vinden zijn in de webshop.

Benieuwd naar hoe ik jou kan helpen met de juiste beeldbewerking of het verbeteren van een oude foto? Neem dan contact met mij op!