fotograaf op locatie

 

 

Fotografie op locatie

Een fotosessie op locatie zoals een familie/gezins-fotoshoot creëren we samen. Door een ontspannen sfeer neer te zetten door gezellig te kletsen zorgen wij voor leuke momenten en emotie. Zo krijg je de mooiste foto’s.

Daardoor blijf je niet te lang stil staan bij het maken van de foto’s en voel je je snel op je gemak. Hierdoor ontstaan vaak de meeste spontane locatie foto’s.

Omdat ik als fotograaf op locatie kom kunnen wij zelf een locatie uitkiezen. Zo gaan wij naar bijvoorbeeld een park, natuurgebied, industriële locatie of andere plek in overleg waar de voorkeur naar uit gaat. Omdat we op een buiten locatie zijn voelen zowel volwassenen als kinderen zich snel op hun gemak. Dat is nu precies wat ik probeer te bereiken en vast te leggen als fotograaf op locatie. Het vrije gevoel zie je dan ook bijna terug op iedere foto.

Zodra ik als fotograaf op locatie ben, wandelen en kletsen we naar een mooie plek en gaan we daar aan de slag om de mooiste foto’s te maken. Tijdens de fotoshoot maken we groepsfoto’s maar ook individuele foto’s en alle andere besproken combinaties zodat we een gevarieerde set aan foto’s hebben. Omdat het belangrijk is dat de kids aan mij en de camera wennen, beginnen we rustig en op een comfortabele manier. Zeker bij jonge kinderen is dat belangrijk. Ik maak geen standaard geposeerde foto’s maar laat me meer leiden door de kinderen en hun emoties. Dat kan betekenen dat ik achter de kinderen aan moet rennen of moet kruipen. Als fotograaf op locatie ben ik hier goed voor getraind. Dit allemaal om het maximale uit de foto te kunnen halen.

Een fotosessie op locatie kan goed gecombineerd worden met een weekendje weg, een familiereünie, vrijgezellenfeest, vriendenweekend, etc. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier.